Comuna Frumusica este situata în partea de sud a judetului Botosani, la limita cu judetul Iasi si la extremitatea sudica a provinciei naturale istorice Moldova de sus, într-un cadru geografic deosebit de pitoresc. Este principala poarta sudica de ixtrare în judetul Botosani.Comuna este formata din 6 sate: Boscoteni, Radeni, Vladeni-Deal, Sendreni, Storesti si Frumusica. 

           Denumirea satelor este legata fie de cadrul natural, fie de ponderea unor familii de razesi si boieri, care au figurat printre favoritii domnitorilor din epocile de mult apuse.Denumirea comunei îsi are originea de la numele unei frumoase si harnice hangite, FRUMUSICA,care avea un han, unde au poposit de-a lungul timpului, domnitorii Moldovei.

Situatia economico-sociala

Asezata în drumul marilor artere comerciale, comuna Frumusica a atras numerosi oameni legati direct de viata comerciala, armeni, lipoveni, evrei, care au dat un impuls în dezvoltarea economica a comunei.În comuna functioneaza 4 societati agricole, 4 societati de prestari servicii, 2 mori porumb, o moara grâu, 2 brutarii, o statie Peco, o mica societate de prelucrare a laptelui si mai multe societati cu profil de comert.

Si totusi, agricultura este ramura de baza, unde lucreaza 80% din populatia comunei.În ceea ce priveste cresterea animalelor, locuitorii comunei îsi pastreaza traditia de crescatori vestiti, efectivele de animale mentinându-se la un nivel ridicat.

Comuna Frumusica dispune de 47,1km, strazi si ulite si 38 km drumuri comunale, care au fost pietruite în marea lor majoritate, având marele avantaj ca prin comuna trece drumul national care face legatura cu municipiul Botosani si practic cu toate orasele tarii.

Fiecare gospodarie este dotata cu câte un put pentru apa, iar satul de resedinta, Frumusica, este racordat la reteaua de apa si canalizare.

Sistemul de telecomunicatii este  dezvoltat în satele comunei.

Învatamântul are bogate si însemnate traditii, în fiecare sat exista câte o scoala si o gradinita.

Comuna are un dispensar medical si un dispensar veterinar în care îsi desfasoara activitatea medici de specialitate si cadre sanitare medii.

 Posibilitati de investitii

Comuna Frumusica are mari posibilitati de remediere si redresare a economiei, tinându-se cont de resursele materiale si umane, în conditiile unei infuzii de capital, care sa asigure o infrastructura moderna.Astfel s-au propus o serie de proiecte de investitii:

  • Alimentarea cu apa potabila a localitatilor comunei.
  • Construirea unui dispensar uman. 
  • Pietruirea drumurilor comunale.
  • Terminarea caii ferate care va face legatura între municipiul Botosani si orasul Hârlau, aceasta cale ferata trecând prin comuna.
  • Amenajarea unei baze de agrement si a unei baze sportive. 
  • Alimentarea cu gaz metan a gospadariilor din satele Radeni si Frumusica.
  • Înfiintarea unei fabrici pentru producerea conservelor de legume, a sucurilor, tinând cont ca zona este bogata în produse pomicole, viticole si legumicole.
  • Înfiintarea agro-turismului, având în vedere faptul ca zona este istorica, mândrindu-se cu monumentele istorice si cu frumosul cadru natural.
Denumirea satelor este legata fie de cadrul natural, fie de ponderea unor familii de razesi si boieri, care au figurat printre favoritii domnitorilor din epocile de mult apuse.Denumirea comunei îsi are originea de la numele unei frumoase si harnice hangite, FRUMUSICA,care avea un han, unde au poposit de-a lungul timpului, domnitorii M